Langste dag toernooi zaterdag 19 juni 2021

Op zaterdagmorgen om 6:00 de wekker gezet. In de auto Bert Fugers ophalen en naar de golfclub. Daar aangekomen stond er al één deelnemer te wachten. Een nieuw lid van onze vereniging die zijn mail niet had gelezen waarin de startlijst stond. Leo van Harten had een starttijd van 7:55 uur dus hij was redelijk vroeg aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken, Leo was super enthousiast om zijn allereerste wedstrijd te lopen.

Nadat Bert zich had geïnstalleerd vertrokken de eerste 4 deelnemers exact om 7:00 uur. 72 holes verder was deze flight rond 17:45 binnen. Op mijn horloge stonden 27.000 stappen. We mochten dit jaar heel veel deelnemers verwelkomen die de eerste keer meededen.

Zoals gewoonlijk werd er voor Henk die de holes heeft verzet na 2 rondes, een donatie gedaan. Henk heeft dit inmiddels ontvangen en dankt jullie hartelijk voor de gulle gift.

Na afloop werd onder het genot van een drankje en een hapje de prijsuitreiking gestart. Connie Troostheide heeft de onderstaande foto’s gemaakt, waarvoor we haar hartelijk danken!

De winnares strokes dames Annie Pieren
De winnaar strokes heren Peter Klomp

De winnaar stableford heren Peter van Empelen
De winnares stableford dames Mary van der Wal

Allen van harte gefeliciteerd !

Wij, Peter en Adry Klomp, hebben besloten om te stoppen met de organisatie van het toernooi na 5 jaar. We hopen dat er vrijwilligers zijn die deze taak op zich willen nemen. Natuurlijk worden de nieuwe organisatoren door ons geholpen, indien nodig.

Mocht u belangstelling hebben, neem dan aub contact op met adryklompnoteboom@gmail.com

1ste maandbeker Golfvereniging Soestduinen

Op zondag 11 april is de eerste maandbeker van dit jaar gespeeld. Het aantal inschrijvingen oversteeg het maximum razendsnel. We mogen 40 spelers en speelsters laten deelnemen aan deze wedstrijd.

Diegenen die niet mee konden doen zijn door de wedstrijdleiding automatisch geplaatst voor de volgende maandbeker.

We feliciteren de strokes winnaars: Peter Klomp (55 slagen) en Stefanie van de Kamp (63 slagen) !

Deze wedstrijd is naast de clubkampioenschappen de enige strokes wedstrijd. De winnaar en de winnares met het minste aantal slagen heeft recht op de maandbeker parkeerplaats. Voor de nummers 2 en 3 zijn er natuurlijk ook prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren van dit evenement.

Verder zijn er prijzen voor de stableford winnaars en winnaressen, alsmede de nummers 2 en 3.

We feliciteren de stableford winnaars Bert van’t Net en Maarten Pieren met beiden 38 stableford punten. Bij de dames is Stefanie de winnares met 44 stableford punten.

Wat we missen is hole 19! Gezellig met je flight genoten de mooie en slechte slagen doornemen of gewoon even gezellig na kletsen onder het genot van een bitterballetje en een verfrissing.

De uitslag vindt u hier:

https://golfverenigingsoestduinen.nl/wp-content/uploads/2021/04/wedstrijduitslag-maandbeker-11-april-1.pdf

Start competities

Soest, 29 maart 2021

Beste leden,

De vereniging gaat met ingang van maandag 5 april voorzichtig het wedstrijdprogramma weer opstarten. Men kan zich inschrijven op onderstaande competities met de gestelde procedures en voorwaarden.

Heren- en damescompetitie

Voor de heren- en damescompetitie is een bloktijd beschikbaar zoals we eerder vorig jaar hebben gespeeld. Heren van 15.30 tot18.00 uur en dames 16.00 tot 18.00 uur De deelnemers dienen zich van te voren (voor sluitingstijd 15.00 uur van de betreffende dag) in te schrijven en kunnen dan ’s middags inlopen en met Flights van 3. De deelnemers dienen op hun profiel op de website te controleren wat hun Playing handicap is. We zullen spelen op zomer Tees. Als men 18 holes heeft gelopen dient men ter plaatse, gezamenlijk met zijn marker, de scores op de App in te voeren. Dus niet thuis, want de wedstrijd wordt op tijd gesloten, om ’s avonds een uitslag naar alle deelnemers te kunnen versturen. Na invoeren scores verlaat men het golfterrein.

Het clubhuis sluit om 20.00 uur, belangrijk voor deelnemers welke hun tas in de locker willen zetten.

Seniorencompetitie

Voor de seniorencompetitie is de procedure iets anders (geen inloop). Hier dient men zich van te voren in te schrijven (voor sluitingstijd, vermeld bij inschrijving) en zal de wedstrijdleiding een wedstrijdindeling maken met starttijden vanaf hole 1. Er zijn 10 flights van 3 personen beschikbaar (30 totaal). De personen op de reservelijst worden naar de volgende week overgeheveld. De eerste Flight start om 13.00 uur. De startlijst zal een dag van te voren naar alle deelnemers per mail worden verzonden. De startlijst en de playing handicaplijst zal ter plaatse worden opgehangen bij de doos met scorekaarten. De deelnemers dienen niet eerder dan tien minuten voor hun starttijd aanwezig te zijn om samenscholing te voorkomen.

Na afloop van de ronde dienen de deelnemers hun scores gezamenlijk met de marker in de App in te voeren. De deelnemers welke geen App hebben of kunnen beheren dienen de scorekaart in de doos te deponeren, zodat de wedstrijdleiding deze kan invoeren. Ook hier wordt dan ’s avonds de uitslag bekend gemaakt met een e-mail bericht. Na invoeren scores verlaat men het golfterrein.

Maandbeker

De deelnemers krijgen minimaal 24 uur van tevoren de flight indeling en starttijd. De eerste Flight start om 14.00 uur. Er zijn 9 flights van 4 personen beschikbaar (36 totaal). Over het invoeren van de scores wordt u nader geinformeerd.

Er worden ter plaatse geen prijzen afgegeven. Deze zijn de volgende keer op een tafel af te halen.

Groep Rob de Graaff

Voor de groep van Rob de Graaff zullen 4 tee-times beschikbaar worden gesteld, dus max 4×3 is 12 deelnemers. Als dit niet voldoende is zal een extra tee-time worden aangevraagd. Bij binnenkomst gaan de deelnemers de baan in op de gestelde tee-time vanaf maandag 13.00 uur.

App E-golf4u: Via onderstaande link vindt u een PDF-document.
Handleiding E-golf4u gebruik op de mobiele telefoon

Via onderstaande link ziet u de activiteiten kalender. We zijn afhankelijk van de COVID regels voor een aantal evenementen. We houden u op de hoogte.
Activiteitenkalender 2021

Wedstrijdreglement: Via onderstaande link vindt u de aangepaste versie van het wedstrijdreglement voor het jaar 2021.
Wedstrijdreglement 2021 Golfvereniging Soestduinen

Met vriendelijke groet,

Maarten Pieren (wedstrijdcommissie)
Adry Klomp (website beheerder) en bestuurslid

Vrijwilligers gevraagd voor diverse vacatures

Beste leden,

We zijn op zoek naar een aantal vrijwilligers voor het vervullen van de vacatures die zijn ontstaan binnen onze vereniging.

Onderstaand vindt u de beschrijving van de werkzaamheden, die in teamverband worden uitgevoerd.

  1. vacature WedstrijdCommissie 2020
  2. vacature Communicatie 2020 (1)
  3. vacature Marshal 2020

Heeft u belangstelling? 
Voor vragen over de wedstrijdcommissie kunt u contact opnemen met Maarten Pieren
email: wedstrijdleiding@golfverenigingsoestduinen.nl

Voor vragen over het Marshall team, kunt u contact opnemen met de coördinator
email:  f.amelsvoort@kpnplanet.nl

Voor vragen over de communicatie, kunt u contact opnemen met de website beheerder Adry Klomp.
email: website@golfverenigingsoestduinen.nl

Clubladder competitie start per 2 november as.

LADDER  MATCHPLAY COMPETITIE 

Hallo allemaal!

Het winterseizoen komt eraan…. geen competities meer. Wij, Alma, Annemarie en Winnie hebben daarom voor het winterseizoen een nieuwe matchplay competitie opgezet: de ladder competitie 

Iedereen met een mobiele telefoon en e-mailadres kan hieraan deelnemen. Een leuke nieuwe competitie om het winterseizoen door te komen! Het is niet ingewikkeld, het systeem regelt eigenlijk alles voor je. Je geeft je op via de app, met je handicap en de dagen/dagdelen waarop je beschikbaar bent om te spelen. Je wordt ingedeeld op handicapsterkte, er is geen handicap verrekening!

De app regelt een tegenstander voor je.  Je ontvangt een naam en e-mailadres/telefoonnummer van je tegenstander.  De afspraak moeten jullie samen regelen.

Binnen twee weken moet er gespeeld worden. De app regelt ook je plaats in het klassement nadat de uitslag is doorgegeven.

Schroom dus niet en geef je op! 

Dat kan met ingang van nu, de Clubladder competitie begint 2 november as.

Het reglement staat op de website en uiteraard in de Clubladder app.
https://golfverenigingsoestduinen.nl/reglement/reglement-clubladder-competitie-2/

Voor vragen kun je terecht bij een van ons.

We hopen op veel enthousiaste spelers en een leuke competitie!!

Heel veel succes!!

Onderstaand de uitnodiging van de Clubladder!
Lijkt het je leuk om te spelen met andere leden van jouw niveau?  

Op maandag 2 november starten we met de nieuwe Golfvereniging Soestduinen clubladder, en het werkt heel simpel: 

  • Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je.
  • Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
  • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
  • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.
  • Een uitgebreide beschrijving vind je hier.

Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt: 

meld je nu aan: https://www.sportconnexions.com/nl/golfladder/golfverenigingsoestduinen/1911/ 

Of download de gratis app ‘clubladder’ van sportconnexions:

Golfvereniging Soestduinen

De Ladder Commissie

Alma van Ramshorst,   alma-india@live.nl,              telefoon 0652076582

Annemarie Bos,            annemarie@lvanraak.nl,     telefoon 0655343504

Winnie Koetje,              winniekoetje@gmail.com,    telefoon 0625100101

Soester open 2020

Op zondag 27 september zijn de Soester Open golfkampioenschappen voor de derde maal georganiseerd. Samen met het Golfpark hebben Maarten Pieren en Geert Koetje de organisatie op zich genomen. ‘S morgens zijn er 40 deelnemers (sters) gestart met het stableford toernooi en in rond 14.00 uur de strokeplay wedstrijd. De wedstrijdvorm shotgun liep op rolletjes.

De foto’s van dit evenement staan in het fotoalbum onder het kopje “Nieuws”.

De winnaars zijn onze clubgenoten, Lucien Papenhuijzen bij de stableford wedstrijd en Ronald Klein Schiphorst bij de strokeplayers.

Beide van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Maarten en Geert, fantastische organisatie!

Wordt u ook marshal?

Wordt u ook Marshal?
De Marshal is hét gezicht van het Golfpark en de Golfvereniging in de baan en is verantwoordelijk voor het gastvrij ontvangen van leden en bezoekers, de goede doorstroming in de baan, de controle op speelgerechtigheid en het naleven van de baanregels.

De Marshal werkt samen met de beheerder en zij ondersteunen elkaar zodat het in de baan zo goed mogelijk loopt.
Gelukkig zijn er een aantal leden die zich vrijwillig als Marshal inzetten, maar er is natuurlijk altijd verloop en ook nu weer is er, niet in de laatste plaats door COVID-19, behoefte aan versterking van ons Marshal Team.

Wilt u het Golfpark en de vereniging helpen bij het vervullen dan deze leuke en belangrijke taak, dan kunt meer informatie krijgen of u opgeven bij de Marshal- coördinator, Frans van Amelsvoort (email: f.amelsvoort@kpnplanet.nl) of het hem gewoon vragen op de golfbaan.

Verandering management Golfpark Soestduinen

Op een bloedhete woensdagmiddag in augustus zette ik koers richting Golfpark Soestduinen. Niet om te golfen maar om in gesprek te gaan met Han en Sjoerd. Vier jaar geleden namen zij de exploitatie van de golfbaan in Soestduinen in handen. Sinds die tijd kennen wij hen als duo-uitbaters van de baan waarop de golfvereniging haar activiteiten organiseert.

Tot voor kort waren zij allebei aanspreekbaar op zaken die de dagelijkse leiding van het Golfpark aangaan. Bestuur en (commissie-)leden konden bij hen beiden terecht. Inmiddels gaan er de nodige verhalen over een opsplitsing van taken en verantwoordelijkheden. Bestuur van de vereniging en het management van Golfpark Soestduinen vinden het tijd om onduidelijkheden hierover uit de wereld te helpen.

Waarom hebben jullie voor een verandering gekozen, heeft de Corona-crises hieraan bijgedragen?

‘Nee, absoluut niet’, trapt Sjoerd af, ‘de keuze van verandering is er een van persoonlijke aard en een bedrijfstechnische. Zoals je weet heb ik zelf nog een bedrijf waar ik een full time klus aan heb. Ik maakte daarnaast erg veel uren in de middag en avond en het weekend op Golfpark Soestduinen. Samen met Han heb ik ervoor gezorgd dat er de nodige verbeteringen van oefenfaciliteiten en clubhuis tot stand kwamen, het aantal leden kon groeien en personeel op de juiste plek hun ding kon doen. De laatste jaren kwam daar het vele lesgeven en organiseren van activiteiten nog bij. Er is veel tijd en eigen geld geïnvesteerd en wij hebben niet de kans gehad om dat financieel te compenseren. De rek was er bij mij uit. Financieel gezien zouden wij, ware het niet dat Corona roet in het eten gooide, dit jaar uit de rode cijfers komen. Al met al zou het voor de exploitatie beter zijn dat ik eruit zou stappen, de top verlichten’. ‘Dat ging niet over één nacht ijs’, vertelt Han, ‘wij hebben lang nagedacht over wat het verstandigst zou zijn voor ons beiden en het beste voor het Golfpark. Wij hebben gekozen voor de beste optie.

Hoe ziet de rolverdeling er nu uit en welke rol vervult Christel in dit plaatje?

‘In Christel, die ik overigens al jaren ken, zag ik de perfecte golf technische vervanging van mijzelf’, vertelt Sjoerd. ‘Ik durfde dát aspect niet aan Han over te laten’, grapt hij. ‘Maar, zou het een goede match zijn met Han?’ ‘Dat is zo”, bevestigt Han. ‘Christel heeft vier hoofdtaken namelijk het plannen, coördineren en uitvoeren van cursussen, het vormgeven en organiseren van het jeugdbeleid (samen met de jeugdcommissie), het Head Pro zijn plus de Golfschool. Zij heeft daarvoor de beste papieren en ook nog eens veel tijd om te investeren. Op maandag na is zij hier elke dag aanwezig. Christel zet de lijnen uit en is verantwoordelijk. Het is haar taak om alle pro’s met de neuzen in dezelfde richting te houden. ‘Door ons besluit is de interne organisatie ook anders ingericht.

 De horeca- /receptiefunctie is wat breder gemaakt met taken als telefoonbeantwoording, starttijden, debiteurenbewaking en beheer van de golfshop. Daardoor zijn Christel en ik op kantoor iets ontlast en kunnen meer tijd steken in onze eigen taken’, legt Han uit. ‘Ik werk full time en Christel spendeert 24 uur op kantoor. Christel is zeker mijn rechter hand te noemen en aanspreekbaar op de dagelijkse gang van zaken maar is daar uiteindelijk niet verantwoordelijk voor. Die verantwoordelijkheid ligt bij mij als eigenaar’, voegt Han toe. Sjoerd geeft aan dat hij zijn vrije tijd nu anders kan besteden en dat hij wat meer uren gaat steken in Stichting Golf Member waarvan Han en hij de oprichters zijn. Afgelopen jaar is gebleken dat een redelijk percentage mensen bij Golfpark Soestduinen blijft hangen na een cursus via Golfmember.nl en zij worden dus lid van Golfpark Soestduinen.

Betekent deze nieuwe aanpak een ontwikkeling van nieuwe initiatieven?

In principe gaan wij niet voor nieuwe initiatieven. Een van de belangrijkste doelen is nog steeds stabiliseren’, zegt Han. ‘Dat betekent naar 450 leden en een stabiele groei van de golfschool.

Wat gaan de leden van de vereniging van de nieuwe opzet merken?

 ‘Bestuurs- en commissieleden van de vereniging kunnen niet meer terecht bij Sjoerd dat loopt nu alleen via mij’, zegt Han.

‘Omdat dit allemaal in goede harmonie tussen Sjoerd en mij tot stand is gekomen en Sjoerd nog als pro werkzaam is en soms wat hand- en spandiensten verleend, is er sprake van een min of meer geruisloze overgang van het een in het ander’, vult Han aan. ‘Niemand zou er iets van moeten merken. Als Sjoerd aanwezig is (voornamelijk alleen op vrijdag) houdt hij zijn oude rol als gastheer maar neemt geen beslissingen meer. Stel dat Sjoerd er is en hij ziet dat Corona-regels worden overtreden dan heeft hij de vrijheid om op te treden. Dat heeft mijns inziens te maken met je rol als pro en je rol als gastheer of gastvrouw als je als pro werkzaam bent bij deze club’.

 ‘Mensen spreken mij aan en zeggen goh we zien je niet zo vaak meer’, zegt Sjoerd. ‘Dat klopt want ik ben hier natuurlijk veel minder. Ik ben er in ieder geval elke vrijdagmiddag en avond en dan ondersteun ik ook de dagelijkse werkzaamheden. Ik blijf lesgeven op vrijdagavond en op maandagavond geef ik privéles en les aan eigen personeel. Daarnaast ben ik er ieder eerste weekend van de maand voor het geven van cursussen.

Hoe zien jullie de nabije toekomst voor het Golfpark? Welke voorwaarden zijn nodig?

De samenwerking met de vereniging is erg belangrijk vinden beide heren. Zeker als het gaat om de groei van het aantal leden. ‘Ik zou graag een wervingscommissie zien ontstaan’, zegt Han, ‘waarin zowel vanuit het Golfpark als vanuit de vereniging mensen zitting nemen. Ik wil écht naar die 450 leden plus de vervangingsfactor zodat je permanent op een niveau van 450 leden zit. Nu zitten we op een kleine 400 leden. Coronatijd is ons in die zin genadig geweest. Maar ook het samen ontwikkelen en organiseren van activiteiten voor leden Golfpark en verenigingsleden is een punt van aandacht. Nog even over die werving. Ik snap best dat het als vereniging moeilijk te verkopen is dat je lid kunt worden van de vereniging tegen een bedrag van 70 euro per jaar maar dat er dan ook nog een speelrecht aangeschaft moet worden om überhaupt te kunnen spelen. Daarom zullen we met een positieve insteek met elkaar moeten bekijken hoe je dat verkoopt. Ook met de golfprofessionals bekijken en acteren we op die manier. En dit werpt al vruchten af. Het is voor het Golfpark natuurlijk van groot belang dat je een stabiele vereniging en voeding voor onze golfprofessionals hebt met een stabiel aantal leden die ervoor zorgt dat een heleboel vaste kosten kostendekkend zijn. Waar ik persoonlijk ontzettend blij mee ben, was het aanbod van de vereniging om het seizoen dit jaar te verlengen. Dat was een substantiële handreiking waarin je samen ondernemerschap toont. In deze rare tijd is dit een hele mooie geste van de vereniging die ik zeer waardeer’, aldus Han. ‘Elkaar wat gunnen is goed en dat werkt gewoon’, merkt Sjoerd op. ‘Ik zou daar het goed zorgen voor groei van het aantal Golfmember.nl leden aan toe willen voegen, zegt hij. Die vijver aan golfers maakt kennis met deze mooie baan en besluit vaak om lid te worden. Dat moeten we koesteren’.

Han, iedereen vraagt zich nog steeds af wanneer jij gaat golfen?

Wat Han direct toegeeft is dat het wel wat vreemd is dat hij nooit golft terwijl hij de golfbaan exploiteert en eigenlijk wel een beetje golfen kan. Hij zegt helaas niets toe. Wie geeft hem een zetje? Resumerend voor ons als leden van de vereniging is er niets veranderd. We kunnen gewoon ons rondje blijven golfen en gezellig, zij het op gepaste afstand, ons rondje afsluiten met een drankje op het terras. Sjoerd komen we minder tegen. Bestuur- en commissieleden dienen contact op te nemen met Han of Christel als er zaken overlegd en afgestemd moeten worden. Kortom, we gaan weer lekker door met golfen en ik wens het Golfpark een goede afsluiting van dit bijzondere jaar toe.

Carin van der Graaf

Verslag langste dag toernooi door Carin van der Graaf

Op het toernooi waarop er maar geen einde aan de dag lijkt te komen, maakten wij per persoon minstens 22.000 stappen. 30 deelnemers x 22.000 = 660.000 stappen. Meer dan een half miljoen. Dat was in ieder geval mooi meegenomen in de strijd om de Corona-kilo’s kwijt te raken. Maar, daar ging het natuurlijk op dit prachtige toernooi niet om. Het gaat om volhouden, focussen, je niet uit het veld laten slaan door een slechter rondje dan je in gedachten had. Het gaat ook om competitie, met jezelf wellicht ten opzichte van de deelname van vorig jaar. Of de competitie met de medestander die jou vorig jaar net de loef afstak. Voor de een pakte dit beter uit dan voor de ander.

Ook dit jaar was het zowel in de strijd tussen de dames onderling en de heren onderling een spannende aangelegenheid tot de laatste 9 holes. Na 72 holes kwam ik met 1 slag minder als winnaar uit de strijd. De rollen waar omgedraaid want vorig jaar flikte Annie Pieren mij dit kunstje. Veel respect voor de nummer 3. Miranda Hoogerdijk wat heb jij een fantastisch resultaat neergezet. Chapeau!

Het was een spannende strijd tussen Niels van der Graaf en Ronald Klein Schiphorst die zijn titel dit jaar moest verdedigen. Ook slechts met 1 slag minder lukte hem dit en hij liet Niels het nakijken. Niels dus op de 2e plaats en Peter Klomp zat hen vlak op de hielen en mocht met de 3e plaats naar huis.

In de eerste 18 holes werd de toon meteen gezet door Maarten Pieren die op hole 8/17 een hole in one sloeg waarvoor hij mooie fles whisky met glazen ontving, een bos bloemen van de organisatie en een fles likeur met ballen van het Golfpark.

Natuurlijk hebben alle deelnemers hun eigen strijd gestreden en verdient iedereen erkenning voor de sportieve inzet. Hopelijk doen jullie volgend jaar weer allemaal mee.

Peter en Adry Klomp ontzettend bedankt voor de organisatie van dit voor mij uitdagendste toernooi in de wedstrijdkalender. Wilma Lüsche en Tineke Westemijer waren uiteraard ook dit jaar van de partij voor de administratieve verwerking en wat is een Langste Dag Toernooi zonder starter Bert Fugers die zorgde dat iedereen op tijd vertrok van de juiste hole. Het was een fantastische dag.

Carin van der Graaf

De foto’s vindt u in het fotoalbum.

Scroll to top